Kicsit kimerülten és feszülő fejbőrrel ugyan, de egyébként teljes nyugalomban értünk haza az első nap estéjén. Megkaptuk a tennivalók listáját, íme:

-antibiotikum reggel és este, amíg el nem fogy. Aki esetleg nem ismerné, annak fontos info lehet, hogy az antibiotikumok mellé – bár ezt nem mindig mondják el – szükséges Probiotikumot szedni, mert az antibiotikumok mellékhatásként kinyírhatják a bélflórát pár nap alatt és annak csúnya következményei lehetnek. (kb 5 napig)

-az érintett fejbőr locsolása egy spricnibe töltött fiziológiás sóoldattal (ha jól emlékszem a nevére), 2 óránként napközben (kb 5 napig)

-fájdalomcsillapító ha szükséges, lefekvés előtt javasolt (csak első este kellett volna, de nekem egyáltalán nem fájt úgyhogy kihagytam)

-semmi nem érhet a beültetett részhez, tehát nem tapiz, nem vakar, nem mos, nem húz sapkát. Ez nem érinti a donor területet, de természetesen azt sem szerencsés macerálni, viszont aludni pl. lehet rajta. (kb 5 napig)

-félülő pozícióban alvás az előbbi oknál fogva. Ugyanis a donor területre ugyan rá lehet feküdni (előtte a párnára rakva az orvostól kapott védő huzatot, mert a lukacskákból még pár napig sárgás-piros, „savós” folyadék szivárog), de ha el is alszunk hanyatt fekve, félő hogy álmunkban ösztönösen átfordulunk valamelyik oldalunkra, ami végzetes lehet a frissen beültetett hajszálakra, mondjuk pl.  beleragadnak éjszaka a párnába és reggel felkelve a párnától... nos hát sejthető. (kb 5 napig)

(fent: első nap este, otthon fotózva)