Eltelt egy hónap, szinte meg is feledkeztem már arról, hogy valami egyáltalán történt a fejemen. A pörkök teljesen eltűntek, a hajam pedig nő a donor- és a beültetett területen egyaránt. Természetesen ahova bekerültek az új hagymák ott továbbra is egy látható foltban más a sűrűsége és állaga a hajamnak, mint a többi részen és ezt némileg hangsúlyozza, hogy kicsit még piros a terület, de igazából ezt már szerintem csak én veszem észre. Kárpótol mindenért, hogy a rövidre nyírt frizura továbbra is élményszerű viselet – nem lehet elfeküdni, percek alatt megszárad, nem borzolja össze a szél és nem nyomja le a sapka.

(fent: egy hónappal a hajbeültetés után)

Voltam egy hónapos kontrollon, az orvos véleménye hogy minden rendben, innentől már lehet sportolni, ráfeküdni és egyáltalán mindent csinálni. Egyedül a szanua és a gépi hajvágás kerülendő még a biztonság kedvéért egy-két hónapig. Az egyedüli amit tennem célszerű az a hámképződés elősegítése Neogramorgon kenőccsel, vagy hasonló készítménnyel. Szintén megtudtam, hogy a most még a beültetés után kicsit hepe-hupás fejbőröm később ki fog simulni, tehát ha később ismét a nullás gép mellett döntenék, akkor nem lesz göröngyös az a rész.

(fent: egy hónappal a műtét után)

A beültetett hajszálak közül ahogy várható volt az egy hónap alatt kihullott kb. fele (nehéz megsaccolni a mennyiséget, mert a műtét után a sebek és pörkök miatt többnek látszott), ahogy korábban írtam volt olyan ami pörkkel együtt esett le és volt olyan most a vége felé ahol csak a fekete, rövid hajszál pottyant le, mintha ollóval vágták volna le. A lényeg, hogy hajhagyma egyiken sem volt látható, szóval azoknak ott kell lenniük a helyükön. Még két hónap amíg magukhoz térnek odalent (addig még hullhat tovább a mostani haj) és aztán újult erővel nőni fog.