Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tizenkét hónappal a műtét után

Eltelt egy egész év, elvileg lezárult a folyamat és ennek örömére le is vágattam a hajamat rövidre – hadd lássuk az eredményt.

 

(fent: tizenkét hónappal a műtét után)

Amint a fotókon látható egyedül fölülről látszik hogy nem dúskálok hajszálakban, a töbi szögből viszonylag egységesnek tűnik a hatás. Az biztos, hogy célszerű jól megválasztani a frizura hosszát ahhoz, hogy a leginkább érvényesüljön a beültetés, illetve egy év elteltével is némileg másképp viselkednek a beültetett hajszálak a környékükön levőknél – vastagabbak és erősebb tartásuk van, de ezt már inkább csak én látom, külső szemlélő nem hiszem hogy ebből bármit tapasztal.

 

(fent: tizenkét hónappal a műtét után)

Viszont a korábbi fotókat visszanézve egyértelmű, hogy e nélkül a műtét nélkül a fejtetőm java részén és a homlokomon mára már nem volna egyáltalán haj, ami nem lenne ugyan tragédia, de azért nem tenné kellemesebbé a mindennapokat. Ezzel a mennyiséggel lehet mit kezdeni és szerencsére jó ideig nem szorulok rá a keresztbe-fésülgetésre - sem a nullás gépre.

 

A történet ezzel elméletileg véget ért, de egy hónap múlva még bejelentkezem egy utolsó bejegyzéssel és egy összevágott videóval ami folyamatában mutatja meg a fázisokat.

0 Tovább

Tíz hónappal a műtét után

Kisebb betegség (több hetes influenza) után ismét itt vannak a fotók, nagy eltérés most sincs, folytatódik a lassú hajasodás.

 

(fent: tíz hónappal a hajbeültetés után)

Továbbra is kicsit hetykék a beültetett hajszálak, vagyis szeretnek felfelé állni, de legalább van tartásuk –szemben azzal, ami korábban volt. És egész szokatlan érzés újra beletúrni és érezni, hogy van mibe. :)

 

(fent: tíz hónappal a műtét után)

0 Tovább

Hét hónappal a műtét után

Azt hiszem nálam most következett be az igazi változás. Egyre nagyobb barátom a tükör, egyre többször kapok visszajelzést ismerőseimtől és egyre inkább kezdek másképp gondolni a fejemre. Már ha gondolok rá egyáltalán, mivel ez az egész hajviselet kérdés végre újra egy normális, tizedrangú kérdéssé vált az életemben. Az egész kezd egy összefüggő frizuraként működni, nem pedig a „hajas részként” és a „kopaszodó részként”.

(fent: Hét hónappal a hajbeültetés műtét után)

Ha jól látom a beültetett hajszálak kezdenek megerősödni és beleolvadni a többi hajszál stílusába. Egyvalami azonban láthatóan más lett, mint az eredeti – bár ez nem nagy tragédia: a beültetett hajszálak végei szeretnek felfele kunkorodni. Az én hajamnak eredetileg nem volt túl sok tartása egyik területen sem, főként nem a homlokamnál, így mindig lefele lógott. Most a beültetett területen – bár a beültetésnél figyeltek a szálirányra – láthatóan tartásuk van és igyekeznek felfele kunkorodni. Talán idővel ezen a téren is átveszik a környező hajszálak viselkedését és végül is nem is árt, ha nem lapul egyfolytában a homlokomra.

(fent: Hét hónappal a műtét után)

0 Tovább

Egy hónappal a műtét után

Eltelt egy hónap, szinte meg is feledkeztem már arról, hogy valami egyáltalán történt a fejemen. A pörkök teljesen eltűntek, a hajam pedig nő a donor- és a beültetett területen egyaránt. Természetesen ahova bekerültek az új hagymák ott továbbra is egy látható foltban más a sűrűsége és állaga a hajamnak, mint a többi részen és ezt némileg hangsúlyozza, hogy kicsit még piros a terület, de igazából ezt már szerintem csak én veszem észre. Kárpótol mindenért, hogy a rövidre nyírt frizura továbbra is élményszerű viselet – nem lehet elfeküdni, percek alatt megszárad, nem borzolja össze a szél és nem nyomja le a sapka.

(fent: egy hónappal a hajbeültetés után)

Voltam egy hónapos kontrollon, az orvos véleménye hogy minden rendben, innentől már lehet sportolni, ráfeküdni és egyáltalán mindent csinálni. Egyedül a szanua és a gépi hajvágás kerülendő még a biztonság kedvéért egy-két hónapig. Az egyedüli amit tennem célszerű az a hámképződés elősegítése Neogramorgon kenőccsel, vagy hasonló készítménnyel. Szintén megtudtam, hogy a most még a beültetés után kicsit hepe-hupás fejbőröm később ki fog simulni, tehát ha később ismét a nullás gép mellett döntenék, akkor nem lesz göröngyös az a rész.

(fent: egy hónappal a műtét után)

A beültetett hajszálak közül ahogy várható volt az egy hónap alatt kihullott kb. fele (nehéz megsaccolni a mennyiséget, mert a műtét után a sebek és pörkök miatt többnek látszott), ahogy korábban írtam volt olyan ami pörkkel együtt esett le és volt olyan most a vége felé ahol csak a fekete, rövid hajszál pottyant le, mintha ollóval vágták volna le. A lényeg, hogy hajhagyma egyiken sem volt látható, szóval azoknak ott kell lenniük a helyükön. Még két hónap amíg magukhoz térnek odalent (addig még hullhat tovább a mostani haj) és aztán újult erővel nőni fog.

0 Tovább

Hajbeültetés után - Blog

blogavatar

A HairHungary klinikán elvégzett hajbeültetés utáni blog a tapasztalatok megosztása miatt.

Utolsó kommentek