Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tizenkét hónappal a műtét után

Eltelt egy egész év, elvileg lezárult a folyamat és ennek örömére le is vágattam a hajamat rövidre – hadd lássuk az eredményt.

 

(fent: tizenkét hónappal a műtét után)

Amint a fotókon látható egyedül fölülről látszik hogy nem dúskálok hajszálakban, a töbi szögből viszonylag egységesnek tűnik a hatás. Az biztos, hogy célszerű jól megválasztani a frizura hosszát ahhoz, hogy a leginkább érvényesüljön a beültetés, illetve egy év elteltével is némileg másképp viselkednek a beültetett hajszálak a környékükön levőknél – vastagabbak és erősebb tartásuk van, de ezt már inkább csak én látom, külső szemlélő nem hiszem hogy ebből bármit tapasztal.

 

(fent: tizenkét hónappal a műtét után)

Viszont a korábbi fotókat visszanézve egyértelmű, hogy e nélkül a műtét nélkül a fejtetőm java részén és a homlokomon mára már nem volna egyáltalán haj, ami nem lenne ugyan tragédia, de azért nem tenné kellemesebbé a mindennapokat. Ezzel a mennyiséggel lehet mit kezdeni és szerencsére jó ideig nem szorulok rá a keresztbe-fésülgetésre - sem a nullás gépre.

 

A történet ezzel elméletileg véget ért, de egy hónap múlva még bejelentkezem egy utolsó bejegyzéssel és egy összevágott videóval ami folyamatában mutatja meg a fázisokat.

0 Tovább

Hét hónappal a műtét után

Azt hiszem nálam most következett be az igazi változás. Egyre nagyobb barátom a tükör, egyre többször kapok visszajelzést ismerőseimtől és egyre inkább kezdek másképp gondolni a fejemre. Már ha gondolok rá egyáltalán, mivel ez az egész hajviselet kérdés végre újra egy normális, tizedrangú kérdéssé vált az életemben. Az egész kezd egy összefüggő frizuraként működni, nem pedig a „hajas részként” és a „kopaszodó részként”.

(fent: Hét hónappal a hajbeültetés műtét után)

Ha jól látom a beültetett hajszálak kezdenek megerősödni és beleolvadni a többi hajszál stílusába. Egyvalami azonban láthatóan más lett, mint az eredeti – bár ez nem nagy tragédia: a beültetett hajszálak végei szeretnek felfele kunkorodni. Az én hajamnak eredetileg nem volt túl sok tartása egyik területen sem, főként nem a homlokamnál, így mindig lefele lógott. Most a beültetett területen – bár a beültetésnél figyeltek a szálirányra – láthatóan tartásuk van és igyekeznek felfele kunkorodni. Talán idővel ezen a téren is átveszik a környező hajszálak viselkedését és végül is nem is árt, ha nem lapul egyfolytában a homlokomra.

(fent: Hét hónappal a műtét után)

0 Tovább

Hat hónappal a műtét után

Újabb hónap – ez alkalommal már a tervezett 12 hónapos blog félideje érkezett el. Szépen látszik az eredmény, bár még  némileg dúsulhat, de már így is komoly a változás a műtét előtti állapothoz. Lassan ideje újra meglátogatni a fodrászt, kíváncsi vagyok hogy áll össze a dolog vágás után.

 

(fent: hat hónappal a hajbeültetési műtét után)

Apróbb mellékhatása volt az elmúlt pár hónapnak, hogy mostanáig dörzsölésre itt-ott apró golyócskák formájában elhalt bőrdarabkák váltak le a fejbőrről, bennük rémisztő módon egy-egy hajszállal. A konzultáción, ami pár hete volt kiderült, hogy ez normális – mind a beültetett, mind a donor területen – a sebek gyógyulása közben egy-egy hajszál benőhet a bőr alá és alkalmanként így távozik.

 

(fent: hat hónappal a műtét után)

Tapintásra lassan megszűnik a beültetett haj és az azt övező eredeti haj közti különbség, már nem érezni annyival vastagabbnak az új hajszálakat. Mostanára már egész közelről sem lehet kiszúrni, hogy valami különbség volna.

0 Tovább

Öt hónappal a műtét után

Öt hónap telt el a műtét óta és ahogy ígérték most kezd látszani az igazi eredmény. Visszanéztem a korábbi fotókat és szépen látszik a folyamat, ahogy pár hónap után kihullanak, majd elkezdenek újra nőni a hajszálak – így most már tényleg kezd takarást adni a beültetett rész.

(fent: öt hónappal a hajbeültetés műtét után)

Természetesen az is látszik, hogy - ahogy szintén számítani lehetett – csodát nem tett a beavatkozás, esetemben inkább arról van szó, hogy ott ahol most egyáltalán nem lenne hajam, ott jelenleg ritkás haj van. De az összhatás így is sokat javult és kezelhetőbb is az által, hogy nem kell annyit fésülgetni ide-oda a hajat, hogy ne villogjanak ki belőle az üres foltok.

(fent: öt hónappal a műtét után)

Ami még remélem javulni fog idővel az az új hajrész természetellenes jellege, ami ugyan nem vészes, valószínűleg rajtam kívül kevesekben tudatosul ha rám néznek, de azért mégis érezni, hogy az a bizonyos rész csak erős, vastag hajszálakat tartalmaz, sehol egy vékonyabb babahaj. Összességében azonban mindenképp megérte, még ha tisztában is vagyok vele, hogy a külvilág számára ez nem jelentős változás – nekem az. Valahogy egységesebb képet nyújt a tükörképem és megnyugtató az a tudat, hogy végülis megtettem mindent amit tudtam az ügyben. :)

0 Tovább

Négy hónappal a műtét után

Eltelt négy hónap, beindultak a hajhagymák, nő a haj. Ebben az átmeneti állapotban azt lehet látni, hogy van a normális hajazat, ami már egészen hosszú és  egyenlőre még szerencsére sűrű és van a szinte körül rajzolható új terület, ami rövidebb és ritkásabb. Így egy kicsit még szétválik látványra a két terület, de már most látszik, hogy össze fognak nőni és eltűnik majd valamennyire a különbség. Természetesen soha nem lesz olyan sűrű a beültetett rész, mint az eredeti, tehát úgy tippelem, hogy mindig is meg lehet majd állapítani hol lett utólag berakva, de látványra összemosódik majd az egész.

 

(fent: négy hónappal a hajbeültetés műtét után) 

Az is látszik persze hogy nem történik csoda, inkább csak annyi változást értünk el a 4000 körüli hajszálmennyiséggel, hogy ott ahol egyébként már teljesen sima lenne a fejbőröm, ott most helyette ritkás haj nő. Kicsit erősnek tűnik még a megerősített hajvonal, ahova szándékosan több graftot ültettek be, hogy egyfajta „falat” képezzen, takarva a mögötte lévő ritkásabb területet, de úgy gondolom ez szintén  kevésbé lesz hivalkodó ha ránő kicsit a természetes haj.

 

(fent: négy hónappal a műtét után)

Kicsit amúgy néha megduzzad a donor területen egy-két pont, mintha pattanás nőne a tarkómon a hajszálak tövénél. Ez úgy sejtem a műtét hegeinek utóhatása, valószínűleg rendeződik a bőr és a pórusok működése. 

0 Tovább
«
123

Hajbeültetés után - Blog

blogavatar

A HairHungary klinikán elvégzett hajbeültetés utáni blog a tapasztalatok megosztása miatt.

Utolsó kommentek