Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tíz hónappal a műtét után

Kisebb betegség (több hetes influenza) után ismét itt vannak a fotók, nagy eltérés most sincs, folytatódik a lassú hajasodás.

 

(fent: tíz hónappal a hajbeültetés után)

Továbbra is kicsit hetykék a beültetett hajszálak, vagyis szeretnek felfelé állni, de legalább van tartásuk –szemben azzal, ami korábban volt. És egész szokatlan érzés újra beletúrni és érezni, hogy van mibe. :)

 

(fent: tíz hónappal a műtét után)

0 Tovább

Hat hónappal a műtét után

Újabb hónap – ez alkalommal már a tervezett 12 hónapos blog félideje érkezett el. Szépen látszik az eredmény, bár még  némileg dúsulhat, de már így is komoly a változás a műtét előtti állapothoz. Lassan ideje újra meglátogatni a fodrászt, kíváncsi vagyok hogy áll össze a dolog vágás után.

 

(fent: hat hónappal a hajbeültetési műtét után)

Apróbb mellékhatása volt az elmúlt pár hónapnak, hogy mostanáig dörzsölésre itt-ott apró golyócskák formájában elhalt bőrdarabkák váltak le a fejbőrről, bennük rémisztő módon egy-egy hajszállal. A konzultáción, ami pár hete volt kiderült, hogy ez normális – mind a beültetett, mind a donor területen – a sebek gyógyulása közben egy-egy hajszál benőhet a bőr alá és alkalmanként így távozik.

 

(fent: hat hónappal a műtét után)

Tapintásra lassan megszűnik a beültetett haj és az azt övező eredeti haj közti különbség, már nem érezni annyival vastagabbnak az új hajszálakat. Mostanára már egész közelről sem lehet kiszúrni, hogy valami különbség volna.

0 Tovább

Öt hónappal a műtét után

Öt hónap telt el a műtét óta és ahogy ígérték most kezd látszani az igazi eredmény. Visszanéztem a korábbi fotókat és szépen látszik a folyamat, ahogy pár hónap után kihullanak, majd elkezdenek újra nőni a hajszálak – így most már tényleg kezd takarást adni a beültetett rész.

(fent: öt hónappal a hajbeültetés műtét után)

Természetesen az is látszik, hogy - ahogy szintén számítani lehetett – csodát nem tett a beavatkozás, esetemben inkább arról van szó, hogy ott ahol most egyáltalán nem lenne hajam, ott jelenleg ritkás haj van. De az összhatás így is sokat javult és kezelhetőbb is az által, hogy nem kell annyit fésülgetni ide-oda a hajat, hogy ne villogjanak ki belőle az üres foltok.

(fent: öt hónappal a műtét után)

Ami még remélem javulni fog idővel az az új hajrész természetellenes jellege, ami ugyan nem vészes, valószínűleg rajtam kívül kevesekben tudatosul ha rám néznek, de azért mégis érezni, hogy az a bizonyos rész csak erős, vastag hajszálakat tartalmaz, sehol egy vékonyabb babahaj. Összességében azonban mindenképp megérte, még ha tisztában is vagyok vele, hogy a külvilág számára ez nem jelentős változás – nekem az. Valahogy egységesebb képet nyújt a tükörképem és megnyugtató az a tudat, hogy végülis megtettem mindent amit tudtam az ügyben. :)

0 Tovább

Három hónappal a műtét után

Elérkeztünk a fordulóponthoz, vagyis a harmadik hónaphoz. A hivatalos forgatókönyv szerint ilyenkor a legkevesebb a haj, gyakorlatilag szinte úgy tűnik, mintha semmi nem változott volna a műtét előtti állapothoz képest. Persze azért látszik már abból a néhány hajszálból, ami a hajbeültetés után megmaradt és megnőtt, hogy miként alakul majd át a hajvonal, de az igazi összhatás majd november, december magasságában mutatkozik.

(fent: három hónappal a műtét után)

Mindenesetre gond nincs vele, legfeljebb a szomorú tény, hogy már akkora a hajam, hogy ismét el tudom feküdni esténként, no és persze előkerült lassan a hajszárító, amire eddig nem sok szükség volt. Sebaj, azért ezeket meg lehet szokni újra. :)

(fent: három hónappal a műtét után)

0 Tovább

Két hónappal a műtét után

Nyár van, tehát leginkább a beültetett terület árnyékolása volt a fő kihívás az elmúlt hónapban. Beszereztem végre egy a fejemre illő kalapot és egy úszáshoz használható neoprén kendőt – szóval rajtam nem múlik a dolog. De ettől függetlenül teljesen meg lehet feledkezni a hajbeültetésről. Időnként figyelgetem hogy épp hullanak, vagy nőnek-e az új hajszálak, egyenlőre úgy tűnik, hogy továbbra is inkább fogynak, de ez normális – a forgatókönyv szerint a harmadik hónap tájékán lesz a legkevesebb a létszámuk, majd onnan indul meg az egységes növekedés.

(fent: két hónappal a műtét után)

Kicsit piros a fejbőröm még mindig, de már inkább csak én látom. Ez azért valamennyire zavart, mert egy idő után már nem túl hiteles, ha valakinek egy hónapon keresztül le van égve a fejbőre. :-) De ettől függetlenül semmi különös változás nincs. Túl vagyok egy nyaraláson, ahol szintén csak a nappal kellett óvatosnak lenni, egyébként minden megy a megszokott rendjében.

(fent: két hónappal a műtét után)

0 Tovább
«
12

Hajbeültetés után - Blog

blogavatar

A HairHungary klinikán elvégzett hajbeültetés utáni blog a tapasztalatok megosztása miatt.

Utolsó kommentek