Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hét hónappal a műtét után

Azt hiszem nálam most következett be az igazi változás. Egyre nagyobb barátom a tükör, egyre többször kapok visszajelzést ismerőseimtől és egyre inkább kezdek másképp gondolni a fejemre. Már ha gondolok rá egyáltalán, mivel ez az egész hajviselet kérdés végre újra egy normális, tizedrangú kérdéssé vált az életemben. Az egész kezd egy összefüggő frizuraként működni, nem pedig a „hajas részként” és a „kopaszodó részként”.

(fent: Hét hónappal a hajbeültetés műtét után)

Ha jól látom a beültetett hajszálak kezdenek megerősödni és beleolvadni a többi hajszál stílusába. Egyvalami azonban láthatóan más lett, mint az eredeti – bár ez nem nagy tragédia: a beültetett hajszálak végei szeretnek felfele kunkorodni. Az én hajamnak eredetileg nem volt túl sok tartása egyik területen sem, főként nem a homlokamnál, így mindig lefele lógott. Most a beültetett területen – bár a beültetésnél figyeltek a szálirányra – láthatóan tartásuk van és igyekeznek felfele kunkorodni. Talán idővel ezen a téren is átveszik a környező hajszálak viselkedését és végül is nem is árt, ha nem lapul egyfolytában a homlokomra.

(fent: Hét hónappal a műtét után)

0 Tovább

Négy hónappal a műtét után

Eltelt négy hónap, beindultak a hajhagymák, nő a haj. Ebben az átmeneti állapotban azt lehet látni, hogy van a normális hajazat, ami már egészen hosszú és  egyenlőre még szerencsére sűrű és van a szinte körül rajzolható új terület, ami rövidebb és ritkásabb. Így egy kicsit még szétválik látványra a két terület, de már most látszik, hogy össze fognak nőni és eltűnik majd valamennyire a különbség. Természetesen soha nem lesz olyan sűrű a beültetett rész, mint az eredeti, tehát úgy tippelem, hogy mindig is meg lehet majd állapítani hol lett utólag berakva, de látványra összemosódik majd az egész.

 

(fent: négy hónappal a hajbeültetés műtét után) 

Az is látszik persze hogy nem történik csoda, inkább csak annyi változást értünk el a 4000 körüli hajszálmennyiséggel, hogy ott ahol egyébként már teljesen sima lenne a fejbőröm, ott most helyette ritkás haj nő. Kicsit erősnek tűnik még a megerősített hajvonal, ahova szándékosan több graftot ültettek be, hogy egyfajta „falat” képezzen, takarva a mögötte lévő ritkásabb területet, de úgy gondolom ez szintén  kevésbé lesz hivalkodó ha ránő kicsit a természetes haj.

 

(fent: négy hónappal a műtét után)

Kicsit amúgy néha megduzzad a donor területen egy-két pont, mintha pattanás nőne a tarkómon a hajszálak tövénél. Ez úgy sejtem a műtét hegeinek utóhatása, valószínűleg rendeződik a bőr és a pórusok működése. 

0 Tovább

ELSŐ NAP

Reggel 8, könnyű reggeli, kialvatlan szemek – tegnap fodrásznál frissen nyírt fej. Igazából majdnem bejött előző nap az, amivel csak viccelődtünk korábban: miután most kényszerűen rávettem magamat (és a fodrászt – nem volt könnyű), hogy végre egyszer lenyírjuk a hajamat szinte nullára, kiderült, hogy nem is áll olyan rosszul. Sőt! De persze rendíthetetlen voltam – meg hát az előleget is befizettem :) – szóval irány a körkés. Lássuk hát kulcsszavanként milyen volt az első nap:

(fent: a klinikán reggel még rövidebbre nyírva és berajzolt hajvonallal. Műtétre készen!)

Mi is történt pontosan: Megérkezés, egy kis papírmunka, majd újabb hajnyírás (a fodrászos verzióhoz képest még rövidebbre) és a kialakítandó hajvonal egyeztetése. Laza védőköpeny felvétele, összeismerkedés a „masszázs ággyal”, ami a két nap alatt szinte az otthonommá vált. A délelőtt folyamán a hátulsó (donor) területről egy egészen kicsi gépi körkés/fúró segítségével egyenként körbemetszik a graftokat (2-3 hajszálból álló hajcsoport), amiket ki szeretnének venni, majd egy csipesz segítségével egyenként ki is szedegetik őket kis tálcákra. Mindvégig pontos szortírozás és számolás történik, majd a kiszedett hajacskák hűtőbe kerülnek átmenetileg. Délben ebéd, kis lazítás. Délután egy ceruzával újra berajzolják a kialakítani kívánt hajvonalat és a körkéses megoldáshoz hasonlóan (csak némileg gyorsabban) lyukakat fúrnak arra a területre ahova a beültetés fog történni. Aztán kiveszik a hűtőből a graftokat és egyenként behelyezgetik őket – figyelve arra, hogy hova kerüljön 1, 2, illetve 3 hajszálat tartalmazó graft. Ilyen egyszerű. Igen, pont mint a dugványozás. Annyi a specialitása, hogy itt 2500-3000 hajszál, vagyis megközelítőleg 1000 graft darabonkénti átültetéséről van szó egy nap. Csak képzeld el, hogy át akarsz ültetni 1000 db muskátlit! Mikroszkóppal. Az első nap amúgy 8.00-tól 18.00-ig tartott, fél órás ebédszünettel és 5-10 perces nyújtózkodás/WC szünetekkel, szóval hosszú procedúra. Estére senki ne tervezzen nagy programot.

(fent: az első nap végén, még a klinikán. A donor terület egyenlőre leragasztva.)

Fájdalom: hasonló, mint egy szimpla fogászati beavatkozás, de még annál is kevésbé fájdalmas. Az elején egy-két pici tűszúrás (lidokain injekció) aztán mintha ráhúztak volna egy vastag gumisapkát a fejedre: érzed hogy matatnak rajtad, de semmit nem érzel belőle. Vagy ha mégis, akkor szólsz és már kapsz is egy kis „korrekciót” az érzéstelenítésbe és már el is tűnik. Az persze fura, hogy érzed valamennyire a kis fúrásokat, néha hallod belül a beavatkozás apró zajait (pont mint a fogászaton) de mivel nem fáj ezért pillanatok alatt megunod, hogy ettől rettegj. A nap végére valamennyire elkezdett egységesen elmúlni az érzéstelenítés hatása és úgy tippelem, hogy akkor néha azért éreztem a beültetést egy-az-egyben, de még úgy sem drámai. Viszont arra számítani kell, hogy – bármilyen viccesen is hangzik – az egy helyben fekvés nagyon fárasztó lenni (itt ugye mozdulatlanul fekvésről beszélünk). Akárcsak a fogorvosnál, amikor „csak” annyit kell csinálni, hogy tátva tartsuk a szánkat és üljünk, itt is elgémberedik az ember egy idő után. Szerencsére vannak pihenők és délután már ülni lehet, ami igazi megváltás.

Hangulat/Szórakozás: kedves, fiatal csapat és teljesen otthonos légkör. Nincs semmi erőltetve, békésen, jó hangulatban, nyugalomban zajlott a nap, amit én szerettem. Volt kis alvás, kis zenehallgatás, kis olvasás, kis filmnézés és némi csevegés amikor épp kedvünk volt hozzá. Én kicsit többet terveztem olvasni, de a délelőtti hason fekvéssel ez nem volt könnyen megoldható, szóval tessék azért felkészülni hosszú-hosszú, türelmes semmittevésre.

Első nap eredménye: 2250 hajszál sikeresen átvándorolt és kialakult az elülső (sűrűbben ültetett) hajvonal. Fáradt vagyok, kicsit sajog a fejem és húzódik az érzéstelenítőtől és a sebektől, de egyébként saját magam vezetek haza. Azért javasolt közel parkolni a klinikához, nehogy szívrohamot kapjon tőled egy óvatlan gyalogos az utcán. :)

0 Tovább

Hajbeültetés után - Blog

blogavatar

A HairHungary klinikán elvégzett hajbeültetés utáni blog a tapasztalatok megosztása miatt.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek